Bemutatkozás

Dr. Lohner Balázs ortopéd traumatológus profilképeDr. Lohner Balázs vagyok, 1982 júliusában születtem Zircen.

 

2006-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetemen Általános Orvostudományi Karán. Tanulmányaim utolsó éveiben az Országos Mentőszolgálatnál, majd később a Mentőmotoros Szolgálatnál szereztem sürgősségi betegellátásban gyakorlatot. Ezekben az években rendezvények, első osztályú labdarúgó mérkőzések és nemzetközi motorsport versenyek egészségügyi biztosítását végeztem. 2011-ben a Forma 1 Magyar Nagydíj orvosi csapatának tagja voltam. Rezidens éveimet a Péterfy Sándor utcai Kórházban kezdtem. A Baleseti Központ VII.- es mozgásszervi osztályán szakvizsgáztam ortopéd-traumatológiából. Ezt követően a Sportkórházban sajátítottam el az artroszkópos sebészeti technikát. 2015 –ben sportorvosi képesítést szereztem. 2016 őszétől a női kézilabda válogatott keretorvosa vagyok.  A 2016/2017 –es szezonban a Vasas Akadémia férfi kosárlabda csapat egészségügyi stábjának tagja voltam. 2018. februárjától az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportsebészeti Osztályán dolgozom. Rendelek a Baleseti Központban és a Pasaréti Sportegészségügyi Centrumban (PASAMED).

A Nemzeti Kézilabda Akadémián, a sportsebészeti feladatok mellett, a serdülők keresztszalag sérüléseinek ellátását és sportpályafutásuk engedélyezését vizsgáljuk.

Főbb érdeklődési területeim a sérültellátás, térdsebészet, keresztszalagpótlás, boka artroszkópia.

A Magyar Traumatológus, a Magyar Artroszkópos és a Magyar Sportorvos Társaságnak tagja vagyok. Az évente megrendezésre kerülő kongresszusokon rendszeresen tartok előadást.

Angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Rendszeresen futok, úszom, kerékpározom. Nyári szezonban wakeboard, míg télen a snowboard a kedvenc szabadidős tevékenységem.